Čišćenje doma nakon prehlade

Sezona prehlade već je pri kraju, no još uvijek nas može prevariti ovo toplo, proljetno vrijeme koje u nama budi sreću i veselje i posežemo za kratkim rukavima, a prehlada nas samo i dalje čeka iza ugla. Kada smo ozdravili i spremni smo zdravi krenuti dalje, prvo treba krenuti od svog doma koji je danima, pa nekada i tjednima bio centralno mjesto zaraze, klica i bakterija. Kako bi izbjegli da se vrate, treba poraditi na čišćenju doma. U ovom članku ćemo vas samo podsjetiti na što nikako ne smijete zaboraviti pri čišćenju svog doma nakon prehlade.

Ono što treba prakticirati uvijek, a posebno u sezonama prehlada i gripa je vrlo dobro čišćenje i pranje ruku. Operite ruke pod toplijim lazom vode, nanesite sapun i trljajte barem 20 sekundi. Nakon toga ih isperite, osušite a zraku ili obrišite čistim ručnikom.

Dobro operite sve one tvrde podloge koje se najčešće koriste – blagavaonski stol, šank ili kuhinjski otok, radnu površinu u kuhinji, stolice, a i nikako nemojte zaboraviti na kvake na vratima i prekidače za svjetlo.

Prostorija u kojoj se jako puno bakterija skuplja je kupaonica. Nikako ju nemojte zaobići pri čišćenju. Nakon što su svi ozdravili, odmah operite kupaonske tepihe i ručnike na visokim temperaturama, wc školjku, ali i dasku na svim njezinim dijelovima, kotlić, tj. mjesto gdje puštate vodu, sve ručke, slavine, ručice i naravno prekidače za svjetlo.

Iz kupaonice se selimo u spavaću sobu u kojoj obavezno zamijenite posteljinu i očistite daljinske upravljače, noćne ormariće, knjige, plišance i sve stvari uz vaš krevet. Sve ovo vrijedi i za dječju sobu.

Kada ste sigurni da ste sve očistili, provjerite vaš dom i uživajte u čistom domu.

Za detaljnije čišćenje i dezinfekciju doma pročitajte više o našoj usluzi čišćenja suhom parom i pogledajte prednosti čišćenja suhom parom.

Za sva dubinska čišćenja, čišćenja parom ili redovita održavanja vašeg doma, ureda ili apartmana – obratite nam se putem naše kontakt stranice.

Copyright © All Rights Reserved. | Theme: Business Click by eVisionThemes