Prednosti čišćenja suhom parom

Čišćenje suhom parom - dry steam cleaning

Što je suha para?

Korištenje vodene pare nije novost u čišćenju. Ona je nezamjenjiva u prehrambenoj industriji i konfekcijskoj industriji te kod čišćenja objekata i u transportu. Suhu paru omogućila je moderna tehnologija izdvajanjem kapljica vode iz pare. Takva para ima manje od 5% sadržaja vodenih kapljica.

Za potrebe čišćenja voda se zagrijava na temperaturu do 200°C i na tlak do 10 bara. Ovisno o namjeni, na stroju možemo regulirati izlazni tlak i temperaturu vodene pare.

Suha para pogodna je za čišćenje raznih površina, elemenata i uređaja. S njom možemo čistiti podove, pločice, fuge, kuhinjske površine, kuhinjske elemente. Stroj za suhu paru ima različite nastavke i krpe koje se mogu koristiti ovisno o namjeni, a s ciljem da površina ostane čista, ali i neoštećena.

Uklanjanje tvrdokornih masnoća suhom parom
Uklanjanje tvrdokornih masnoća suhom parom

Kako funkcionira čišćenje suhom parom?

Suha para nalazi se na temperaturi do 200°C i tlaku do 10 bara. Korištenje suhe pare vrlo je učinkovito. Od jedne litre vode dobije se preko 1200 litara suhe pare što je dovoljno za 20-ak minuta čišćenja. U tih 20-ak minuta moguće je očistiti jedan manji stan.

Nakon zagrijavanja i stvaranja suhe pare kreće se s čišćenjem. Ovisno o tretiranoj površini koristimo različite nastavke i postavke za čišćenje. Na primjer, čišćenje drvenih podova suhom parom zahtijeva manji pritisak u usporedbi s kamenim podovima. Prednost suhe pare je što se tretirane površine vrlo brzo suše pa je pogodna i za drvene površine. Nakon čišćenja drvenih podova suhom parom najčešće ih kasnije nije potrebno dodatno brisati jer većina vode ispari u vrlo kratkom roku nakon tretiranja.

Čišćenje pećnice suhom parom
Čišćenje pećnice suhom parom

Koje su prednosti čišćenja suhom parom?

Čišćenje suhom parom - ekološko, antibakterijsko, antialergijskoSuha para omogućava učinkovito čišćenje bez dodatnih kemikalija. Kemikalije, posebno one opasne koje se koriste za uklanjanje tvrdokornih nečistoća, masnoća, kamenca i za dezinfekciju neće ući u vaš prostor. Vrlo važne karakteristike suhe pare su visoka temperatura i visok tlak.

Suha para pod tlakom može razbiti sve tvrdokorne nečistoće, nakupljeni kamenac, kao i masnoće u kuhinji i pećnici koje će i visoka temperatura otopiti, nakon čega se samo obrišu običnom krpom.

Suha para djeluje i antibakterijski. Visoka temperatura pare dezinficirat će svaku površinu s kojom doće u kontakt. Stroj može djelotvorno očistiti i dezinficirati i ona teško dostupna mjesta u kupaonici i kuhinji koja nije moguće uvijek dobro očistiti klasičnim metodama.

Osim uklanjanja bakterija, na paru prilikom tretmana vežu se i alergeni. Svojim djelovanjem suha para hvata prašinu, ubija i veže grinje i ostale čestice iz prostora koje je potrebno samo ukloniti krpom ili usisivačem nakon čišćenja. Suha para je odlična za čišćenje i uklanjanje prašine i nečistoća iz radijatora, klima uređaja i slično.

Može jednako dobro očisitit podove, staklene površine (npr. staklene stolove, tuš kabine, prozore), kuhinjske elemente, obični i tapecirani namještaj, tepihe, tepisone. Prikladna je za svaku vrstu čišćenja za potrebe poslovnih subjekata (uredi, pogoni, zajedničke prostorije,…) te za sve potrebe kućanstava.

 

Za upite o čišćenju Vaših poslovnih prostora ili kućanstava suhom parom POŠALJITE NAM UPIT.

Copyright © All Rights Reserved. | Theme: Business Click by eVisionThemes