Savjeti za čišćenje tepiha

Gotovo svako kućanstvo barem u jednoj prostoriji ima tepih. Bili to tepisi niskih ili visokih flora, antikni, dječji, pamučni ili vuneni, svima je potrebno čišćenje. Ovim našim trikovima i savjetima držite svoj tepih čistim, a za dubinsko čišćenje parom kontaktirajte nas putem naše web stranice.

Tepisi se moraju usisavati barem jednom tjedno, no ako su postavljeni na mjestima na kojima se puno puta preko njih prolazi, onda i češće. Često usisavanje produžuje vijek vašem tepihu i sprečava nakupljanje čestica koje mogu naštetiti vlaknima. Ako imate tepihe velikih površina, uzmite si vremena i podijelite tepih na nekoliko zona – svakoj zoni posvetite dovoljno vremena i truda kako bi na kraju cijeli tepih zablistao. Ovo posebno vrijedi za tepihe napravljene od pliša i one visokog flora u koje prljavština duboko ulazi i treba puno puta prijeći kako bi se sve izvuklo van.

Obratite posebnu pozornost na dio gdje vi i vaši gosti sjedite i gdje hodate – taj dio tepiha je najzahvaćeniji raznim česticama prljavštine i grinjama koje redovitim usisavanjem mogu nestati. Ako vam je tepih poprimio čudan miris, u vrećicu možete dodati sode bikarbone kako bi ubili taj miris. Također možete kapnuti i nekoliko kapi eteričnog ulja kako bi tepihu vratili stari miris.

Osim samog čišćenja tepiha bitno je da redovito čistite i vaš usisavač. Redovito izvadite filter i dobro ga očistite, operite i osušite i nemojte zaboraviti redovito mijenjati vrećice u samom usisavaču.
U sljedećem članku vam donosimo trikove kako ukloniti mrlje od tepiha i recept kako doma napraviti vlastito sredstvo za osvježavanje tepiha.

Copyright © All Rights Reserved. | Theme: Business Click by eVisionThemes