Trikovi za uklanjanje mrlja s tepiha

Prvo pravilo pri uklanjanju mrlja s tepiha je – mrlju uklonite odmah. Što će se mrlja duže taložiti, to će ju biti teže i skinuti i očistiti.

Prije samog čišćenja dobro pokupite sve što stvara mrlju. Ako već niste koristili sredstvo za čišćenje tepiha, isprobajte na nekom malom dijelu kako bi bili sigurni da vam neće oštetiti tepih. Kada ste isprobali sredstvo i sigurni ste da neće  oštetiti ni strukturu ni boju tepiha, onda možete krenuti s čišćenjem.

Nemojte trljati mrlju jer ćete ju samo proširiti i ugurati dublje u pore tepiha. Nanosite sredstvo s vanjske strane prema unutarnjoj kako ne bi uzrokovali širenje mrlje. Kada nanesete sredstvo, pokupite svu tekućinu – za to možete koristiti bijeli, čisti ručnik koji će vam odlično poslužiti u ovom slučaju. Ako imate osjećaj da je ostale previše vlage nakon što je tepih upio sredstvo za čišćenje, stavite bijeli ručnik na to područje i na njega stavite nešto teško kako bi on pokupio svu vlagu.

Kada ste očistili tepih, s ovim receptom možete mu vratiti stari ili još bolji miris. Evo ideje za izradu domaćeg osvježivača tepiha:

  • 1 šalica smrvljenog suhog bilja (ružmarin i lavanda su dobar izbor)
  • 1 žličica mljevenog klinčića
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica sode bikarbone

Kombinirajte sastojke i pospite preko tepiha. Ostavite da stoji nekoliko minuta, zatim usisajte. Za sve tvrdokorne mrlje, obratite nam se putem naše web stranice kako bi vašem tepihu vratili stari sjaj pomoću profesionalne opreme za čišćenje svih vrsta tepiha.

Copyright © All Rights Reserved. | Theme: Business Click by eVisionThemes